flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА

10 березня 2021, 11:20

     21 січня 2021 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області було розглянуто у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження у відношенні громадянина Б…, щодо вчинення ним злочину, покарання за яке передбачено частиною 1 статті 263 КК України.

     Суть справи полягає в тому, що обвинувачений Б..., 24.09.2020 року в ранковий час доби, знаходячись поблизу гаражів, розташованих неподалік від вулиці Петра Калнишевського в Центрально-Міському районі міста Кривий Ріг, знайшов поліетиленовий пакет з боєприпасами, а саме: корпус гранати РГД-5 та запал типу УЗРГМ-2. Після чого, громадянин Б… усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер вчинюваного ним діяння, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків та бажаючи настання таких, добровільно не здавши знайдені ним боєприпаси у встановленому законом порядку, поклав їх до належної йому сумки тим самим придбав боєприпаси без передбаченого законом дозволу.

     В подальшому, 26.09.2020 року громадянин Б… перебуваючи на залізничній платформі вокзалу ст. Кривий Ріг - Головний , був зупинений працівниками поліції та на запитання останніх чи має він при собі заборонені у вільному обігу предмети чи речовини відповів, що має у сумці, та в ході огляду місця події у громадянина Б… у поліетиленовому пакеті, який знаходився у сумці, надітої через плече було виявлено та вилучено предмети, які згідно висновку вибухово-технічної ексепртизи № +++ від 07.10.2020 року є спорядженням та запалом ручних гранат модернізованим типу УЗРГМ-2 промислового виготовлення, які придатні для здійснення вибуху.

     У судовому засіданні обвинувачений Б... винним себе у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 ч. 1 КК України визнав повністю. Шкодує , що так вчинив, просив суворо його не карати.

     Враховуючи викладене, вина громадянина Б... повіністю доведена, його дії органом досудового розслідування правильно кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 КК України, за ознаками - придбання, носіння боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

     Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченому, є активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття.

     Обставиною, що обтяжує покарання є рецидив злочинів.

     Суд визнав громадянина Б… винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною ч. 1 ст. 263 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

     Відповідно до ст. 75 КК України суд звільнив громадянина Б… від відбування покарання з випробуванням, з встановленням іспитового строку в 2 (два) роки.

     Відповідно до п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України суд поклав на громадянина Б… обов'язки:

періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

     Стягнути з громадянина Б… на користь держави 1634 (одна тисяча шістсот тридцять чотири) грн. 50 коп. в рахунок відшкодування витрат на проведення судової експертизи.

     Речові докази: залишки після вибуху РГД-5 та первинні упаковки , передані на зберігання до камери схову ВП - знищити.