flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РЕЗОНАНСНА СПРАВА

09 грудня 2021, 10:44

РЕЗОНАНСНА СПРАВА

           05 жовтня 2021 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської  області було розглянуто у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження у відношенні громадянина П., щодо вчинення ним злочину, покарання за яке передбачено ч. 1 ст. 115 КК України.

           Суть справи полягає в тому, що громадянин П., 00.00.0000 року приблизно в 00 годин 00 хвилин прийшов на Зупиночний комплекс «С», який розташований на зупинці громадського транспорту «С» в Довгинцівському районі м. Кривого Рогу з метою купівлі спиртних напоїв –горілки.

          Знаходячись біля даного зупиночного комплексу громадянин П., зустрівся з малознайомим йому громадянином К. В ході спілкування громадянин П., запропонував громадянину К., піти до нього додому, з метою вжити там спиртні напої, а саме горілку, яку громадянин П., придбав за власні кошти в магазині даного зупиночного комплексу, на що громадянин К., погодився.

           00.00.0000 року приблизно в 00:00 годин громадянин П., та громадянин К., прийшли до вказаного місця проживання громадянина П. Вхідні двері квартири громадянин П., відчинив своїми ключами, які у нього малися з собою. Зайшовши до квартири, громадянин П., та громадянин К., пройшли на кухню, де сіли вживати спиртні напої, а саме горілку. Після вживання спиртних напоїв, в період часу з 00:00 годин до 00:00 годин між громадянином К., та громадянином П., трапився словесний конфлікт, в ході якого громадянин К., словесно почав ображати громадянина П.

         Приблизно о 00:00 години громадянин К., та громадянин П., перебуваючи на кухні квартири № *** будинку № *** м. Кривого Рогу та в ході словесного конфлікту, стоячи один навпроти одного, громадянин П., наніс рукою, зжатою в кулак, в область обличчя громадянину К. удар. В результаті чого громадянин К., вирішив піти з квартири та пішов в напрямку коридору. В цей час у громадянина П., раптово виник намір на умисне заподіяння смерті громадянину К.

         Реалізуючи свій злочинний умисел, громадянин П., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, маючи злочинний намір, направлений на заподіяння смерті громадянину К., знаходячись в коридорі квартири №*** будинку №*** м. Кривого Рогу, приблизно о 00:00 години, умисно, зі значною силою, усвідомлюючи при цьому суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків у вигляді смерті громадянину К., та свідомо бажаючи настання саме таких наслідків, завдав громадянину К., тілесні ушкодження.

         Всі спричинені громадянином П., тілесні ушкодження громадянину К., відповідно до висновків судово-медичних експертиз, мають ознаки ТЯЖКИХ тілесних ушкоджень, які небезпечні для життя в момент спричинення та перебувають у прямому причинному зв’язку з настанням смерті.

         Обвинувачений П., в судовому засіданні вину визнав повністю та в скоєному щиро розкаюється.

         Враховуючи викладене суд приходить до висновку про доведеність вини обвинуваченого П., у вбивстві, в умисному протиправному заподіянні смерті іншій особі, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

         Обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченому є щире каяття.

         Обставиною, що обтяжує покарання є вчинення злочину особою у стані алкогольного сп’яніння.

          Суд визнав громадянина П., винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та призначив йому покарання - 7 (сім) років позбавлення волі.