flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа

04 лютого 2022, 11:44

РЕЗОНАНСНА СПРАВА

11 січня 2022 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської  області було розглянуто у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження у відношенні громадянина М., щодо вчинення ним злочину, покарання за яке передбачено ч. 2 ст. 121 КК України.

Суть справи полягає в тому, що громадянин М., 10.07.2021 року приблизно в 17 годині 00 хвилин зустрівся разом зі своїм знайомим Б., та вирішили вжити спиртні напої- пиво, та попрямували до магазину, де придбали пиво.

Повертаючись назад з магазину додому громадянин М., та Б., по дорозі зустріли незнайомого їм чоловіка- громадянина Я., який знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Підійшовши до останнього, громадянин М., та Б., почали з ним розмову, в ході якої запропонували вжити з ними спиртні напої, на що громадянин Я., погодився, та вони разом всі пішли за місцем мешкання громадянина М., за адресою: Криворізький район, вул **** , будинок № ****, де втрьох на вулиці даного домоволодіння, почали вживати спиртні напої- самогон, який по дорозі купив громадянин Я.

В цей же день, приблизно в 20 годині 00 хвилин, громадянин М., пішов до себе додому а громадянин Я., та Б., продовжували вживати горілку. Надалі громадянин М., запропонував громадянину Я., залишитись ночувати у нього дома, на що останній погодився та вони зайшли в будинок.

Надалі, перебуваючи в приміщенні зазначеного будинку у громадянина М., та Я., виник словесний конфлікт з приводу гострої неприязні один до одного та громадянин Я., в грубій формі почав відповідати громадянину М. В цей час, у громадянина М., склалася гостра неприязнь до громадянина Я., та раптовий умисел на спричинення останньому тяжких тілесних ушкоджень, за вказаних мотивів.

Реалізуючи свій злочинний умисел, громадянин М., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи з метою спричинення громадянину Я., тяжких тілесних ушкоджень, з мотивів гострої неприязні до нього, знаходячись в приміщенні будинку № *** Криворізького району, Дніпропетровської області, в період часу з 20 годин 00 хвилин 10.07.2021 по 05 годин 00 хвилин 11.07.2021 стоячи навпроти громадянина Я., який на той час сидів на ліжку, умисно, зі значною силою, тримаючи за ніжку табурет, завдав громадянину Я., тілесних ушкоджень.

Всі спричинені громадянином М., тілесні ушкодження громадянину Я., відповідно до висновків судово-медичних експертів №++++ від 29.07.2021 та №++++ від 29.07.2021 відносяться до ТЯЖКИХ тілесних ушкоджень, які небезпечні для життя у момент спричинення та перебувають у прямому причинному зв’язку з настанням смерті громадянина Я.

Обвинувачений М., в судовому засіданні вину визнав повністю та в скоєному щиро розкаявся.

Враховуючи викладене суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого М., в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України.

До обставини, що пом’якшує покарання, суд відносить щире каяття.

Обставиною, що обтяжує покарання є вчинення злочину особою у стані алкогольного сп’яніння.

Суд визнав громадянина М., винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.121 КК України та призначив покарання у вигляді 7 (семи) років позбавлення волі.