flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про проведення Дня відкритих дверей в Довгинцівському районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області 29 травня 2019 року

30 травня 2019, 12:22

29 травня 2019 року відповідно до Плану комунікаційних заходів Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області на 2019 рік відбувся День відкритих дверей.

Мета заходу: ознайомлення з роботою суду, підвищення рівня обізнаності щодо специфіки, особливостей та змісту діяльності суду, а також побудова діалогу між судовою владою та суспільством.

Довгинцівський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області відвідали учні 10-х класів, студенти та інші жителі міста.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з організацією роботи суду,  роботою суддів та працівників апарату суду, порядком звернення до суду, функціонуванням автоматизованої системи документообігу суду та розподілом судових справ, «екскурсію» по суду (огляд робочих кабінетів працівників апарату суду, залів судових засідань, конвойного приміщення, стендів з довідковою інформацією).

         Керівник апарату суду Глушаниця Д.І. розповів про становлення Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області та судової системи взагалі. Повідомив відвідувачам заходу правила поведінки, після чого вони мали змогу ознайомитись із роботою суду зсередини. 

         Учасники Дня відкритих дверей відвідали канцелярію суду, де старший секретар суду Підобід С.П. пояснила присутнім як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, а також продемонструвала процес автоматичного розподілу справ. Секретар суду Чернушкіна Г.В. ознайомила з роботою канцелярії суду взагалі.

Після цього учасники заходу мали змогу ознайомитись з роботою  архіву суду. Архіваріус суду Сокур О.М. розповіла присутнім про специфіку своєї роботи: повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

Діловод суду Клейменова Я.С. надала інформацію про роботу з вихідною кореспонденцією, її прийомом, перевіркою та реєстрацію.

Також учасникам Дня відкритих дверей випала нагода відвідати конвойне приміщення Довгинцівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, де старший судовий розпорядник  Кайдаш О.А. розповіла про порядок доставки осіб, які знаходяться під вартою до суду та ознайомила зі специфікою своєї роботи.

 Керівник апарату Глушаниця Д.І., завершуючи «екскурсію» по суду, запросив присутніх заходу до зали судового засідання, де ознайомивши слухачів з приміщенням, розповів про веб-сторінку суду та її корисні електронні сервіси.

Учасникам заходу була продемонстрована відеопрезентація на тему: «Система судоустрою України».

Секретар судового засідання Нікітенкова М.М. розповіла про свою роботу, взаємодію з суддею та помічником судді, а також особливості спілкування з відвідувачами суду.

Головний спеціаліст Прокоп М.Д. розповів присутнім про свої  посадові обов’язками, особливу увагу було приділено функціонуванню автоматизованої системи документообігу суду.

Головний спеціаліст з питань персоналу Кацубовська А.С. ознайомила учасників заходу з положеннями Закону України "Про державну службу" від 10.12.2015 року № 889-VIII стосовно служби управління персоналом державного органу та її основними завданнями, зі своїми посадовими обов’язками, особлива увага була приділена порядку вступу на державну службу, її проходження та припинення.

Помічник судді Єскевич О.О. ознайомила присутніх зі своїми посадовими обов’язками, охарактеризувала підготовку та організаційне забезпечення судового процесу у взаємодії с суддею. Розповіла про кваліфікаційні вимоги для осіб, які бажають працювати помічником судді та суддею.

Учасникам Дня відкритих дверей випала нагода поспілкуватися з головою суду Ткаченко С.В., яка розповіла про судову реформу в Україні, новели в законодавстві стосовно судоустрою та відповіла на всі питання від учасників заходу.

На завершення Дня відкритих дверей його учасники мали змогу сфотографуватись з працівниками апарату у стінах суду. Присутні подякували за отримані враження, знання про суд, залишили відгуки та висловили свої побажання щодо подальшої співпраці з судом.