flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок щодо незаконної вирубки дерев

08 липня 2020, 09:58

09 червня 2020 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області було розглянуто у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження у відношенні громадянина К… та громадянина П… щодо вчинення ними злочину, покарання за яке передбачено частиною 3 статті 246 КК України

     Суть справи полягає в тому, що у листопаді 2019 року, в денний час доби, вище зазначені громадяни вступили у попередню злочинну змову, яка була направлена на незаконну порубку дерев порід «Дуб» на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, а саме на території ботанічного саду місцевого значення «Дендрологічний парк» ДП «Криворізьке лісове господарство», який розташований в Довгинцівському районі міста Кривого Рогу, для обігріву житла. Цим злочином вони заподіяли матеріальні збитки державі на суму 3 797 грн. 15 коп.

     Суд визнав обох вище зазначених громадян винуватими у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України та призначив їм покарання у виді трьох років обмеження волі. На підставі статті 75 КК України суд звільнив обох обвинувачених від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік, та поклав на них обов’язки передбачені п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України.